Gegidste wandelingen

https://www.hartighaspengouw.be

Wij willen een meerwaarde bieden aan jullie bezoek in Haspengouw, jullie verrassen, jullie laten ontdekken en jullie laten genieten.

 

À la carte: Naast ons vast aanbod en jaarprogramma werken we ook activiteiten à la carte uit. Laat ons weten wat je interesses zijn en wij zorgen voor een op maat gemaakte uitstap van enkele uren, een halve dag of een ganse dag in Haspengouw.

 

Anders: Ontdek een ander Haspengouw, met kleine pittoreske dorpjes en gemeenten die elk een eigen geschiedenis hebben met een prachtig kasteel, vierkantshoeves, kapelletjes, akkers en boomgaarden met specifieke fauna en flora, en stilteplekken in stukjes ongerepte natuur.

 

Authentiek: Luister naar authentieke, hartige verhalen over onze streek en zijn bewoners, want Haspengouw zit in onze genen en de geschiedenis van deze streek is verrassend anders dan men ons leert op school. Ontdek ook vanuit onze jarenlange ervaring in de voedings- en cosmetische industrie het ‘volledige en juiste’ verhaal van de verwerking van Haspengouwse streekproducten, van grondstof tot eindproduct...

Wandelingen

 

Ons vast aanbod wandelingen in het hart van Haspengouw.

Contacteer ons voor verdere afspraken.

Kruidenwandeling

Van Plinius de Oudere tot dokter Google

Tijdens deze wandeling wordt het verhaal verteld over het gebruik van kruiden door de eeuwen heen. Waarom was de brandnetel zo populair bij de Romeinen? Met welke kruiden werden de wonden van de ridders verzorgd? Wat is de betekenis van het madeliefje op het Lam Gods? Wat is een kruidenwis? Hoe omgaan met dokter Google?

 

Landschapswandeling

Langs vruchtbare akkers, boomgaarden, holle wegen en vierkanthoeves

Onze streek is opgedeeld in Droog en Vochtig Haspengouw. Ontdek tijdens deze wandeling hoe de opdeling ontstaan is en welke invloed dit had op de vorming van het landschap, het ontstaan van de dorpen, de natuur, de landbouwteelten, de streekgewassen en de opkomst van de fruitteelt.

Hartig Haspengouwwandeling

Ontdek een ander, ongekend Haspengouw

De kerkdorpen van Haspengouw hebben elk hun eigen geschiedenis, hun eigen erfgoed, hun oude gebouwen en mooie plekjes. Ontdek het unieke verleden, de volksverhalen en anekdotes tijdens een wandeling rond de kerktoren van een Haspengouwse gemeente naar keuze.

 

Kunst, kruiden en kuieren

De stilte van de kunst en de kunst van de stilte

Tijdens deze wandeling in Borgloon ontdek je kunstwerken in open ruimte, wandel je over de Romeinse heirbaan en bezoek je een Romaans kerkje.

Deze kunstparels worden verbonden en afgewisseld met stukjes natuur, waarin medicinale en eetbare kruiden groeien en bloeien.

Kunst en natuur worden één.

 

 

Stadswandeling

Bezoek de Haspengouwse steden Luik of Maastricht: anders en authentiek

Deze steden zijn intieme metropolen,  multicultureel, maar met een grote samenhorigheid. Het zijn ongekende doch goed bewaarde schatten.

Dit stadsbezoek is een combinatie van architectuur, geschiedenis, cultuur, folklore, tradities en gastronomie.

 

Prijs begeleide natuurwandeling: € 60 voor 2 uur

                                                            € 75 voor 2,5 uur

Prijs begeleide stadswandeling: € 100 voor 3 uur

Voor groepen van max 25 deelnemers

 

Contacteer ons voor verdere afspraken:

info@hartighaspengouw.be

0468 049 336

© 2015 by De Smishoeve​